miksi kryptot ovat volatiileja eli heilahtelevat niin paljon?

Mikä aiheuttaa virtuaalivaluuttojen heilahtelun?

Kuten osakkeidenkin kohdalla on myös kryptoissa monia asioita jotka vaikuttavat niiden arvoon, kryptojen kanssa moni pelaa vipu tuotteilla jolloin sinulla voi olla positioita auki SHORT sekä LONG termillä jolla pyritään ennustamaan krypton tulevaisuutta. Vipu tuotteissa voit saada vipuvoimaa jopa 1000x alkuperäiseen summaasi mutta virtuaalivaluuttojen kanssa kannattaa olla erittäin varovainen varsinkin jos pelaat vivuilla, 05.03.2024 likvidointiin yli miljardin dollarin edestä näitä vivuttajia. Krypto valaat eli tahot jotka omistavat suuren määrän kyseistä tokenia voivat tehdä ns. Market maker liikkeitä joiden tarkoituskena on likvidoida vivuttajia pois markkinoilta, market maker nimitys tulee siitä että tälläinen taho joka omistaa tietyn osuuden jostain krypto projektista voi manipuloida hintaa.

Kryptojen likvidointia sekä short/long kaavioita voit tarkistella Goinglass.com palvelussa tästä. Yksi hauska tapa seurata kryptoja on fiatleak niminen palvelu jossa voit seurata minnepäin maailmaa tiettyjä kryptoja menee juuri nyt eli reaaliajassa.

Leger - markkinoiden paras kylmälompakko

ETF Rahastot sekä instituutioiden varallisuus

Vuoden 2024 puoliintumisen yksi merkittäviä muutoksia on instituutioiden varallisuus eli Bitcoin ETF:t sekä tulevat Ethereum ETF rahastot joiden kautta bitcoiniin valuu paljon instituutioiden varallisuutta joka nostaa arvoa, kukaan ei vielä tiedä miltä tulevaisuus näyttää mutta ETF:t ovat ainakin tulleet jäädäkseen ja ne nostivat bitcoinia uusin ennätyksiin ennen puoliintumista mikä on positiivinen merkki. Tästä pääset katsomaan kuinka paljon rahaa siirtyy Bitcoin ETF:ään, palvelun tarjoaa theblock.co sivusto.

Kryptojen kohdalla volatiliteetti on erittäin suuri ja hinta voikin pudota tai nousta rajustikin, moni kryptojen kanssa touhuava kutsuu suuria pudotuksia dipeiksi ja pyrkivät näissä tilausuuksissa ostamaan lisää tokeneita, kryptojen kanssa ei siis kannata koskaan hätiköidä vaan antaa ajan tehdä tehtävänsä ja muista tämä ei ole sijoitusvinkki ja tee aina ensin oma taustatutkimus ennenkuin sijoitat rahaasi mihinkään, ei siis kannata ostaa mitään sen perusteella että joku kertoo sen olevan hyvä juttu.

Kysyntä VS Tarjonta

Kryptojen kanssa korkea kysyntä sekä matala tarjonta yleensä nostaa tokenin hintaa kun taas korkea tarjonta mutta matala kysyntä laskee arvoa. Arvoon vaikuttaa toki moni muukin asia mutta kysynnän ja tarjonnan laki on yksi osa, toinen asia on kiinnostus jotain tiettyä projektia kohtaan sekä käyttötokenit jolloin tokenien arvo perustuu siihen miten niitä käytetään. Meillä on myös olemassa erilaisia stabiilikolikoita joiden arvo ei nouse eikä myöskään laske koska näiden tokenien tarkoituksena on pitää hinta stabiilina ja se usein tarkoittaa tokenien luomista tai polttamista jotta hinta pysyy tasaisena.

Trezor on edullisempi kylmälompakko

Sivustomme käyttää evästeitä